Damestrømper

Damestrømper: Deler vi stadig strømper op i køn?

Damestrømper: Deler vi stadig strømper op i køn?

editorial

For en fraktion vil det nok virke mærkeligt, at man deler strømper op i køn som damestrømper og herrestrømper.

For andre er det det mest naturlige i verden, fordi man altid har gjort sådan, og det er trods alt en måde at skelne mellem de to segmenter på.

Men førstnævnte gruppe vil nok se det som en måde at proppe folk i kasser på og sådan set også pådutte dem et køn, og det er en måde at holde folk fastlåst i nogle gammeldagsfaconer til, hvordan man skelner mellem folk.

Dette ses blandt andet i, at man laver damestrømper på sin vis, mens man laver herrestrømper på en bestemt måde, som man så forventer, at folk ville kunne lide at købe og eje strømper efter – ellers forsøger man at lægge den bestemmelse over dem.

Gør det tingene lettere eller mere besværligt?

Man kan jo sige, at det er meget smart at gøre med børnestrømper, for her har man at gøre med små mennesker, hvor man trods alt skal have dem i bestemte typer og størrelser, og man finder dem måske i specielle forretninger.

Her nævner man jo det jo ikke som pigestrømper eller drengestrømper, men man inddeler det efter, hvor man befinder sig i livet, og der er jo en tydelig forskel på børn og voksne.

Fremtiden kommer nok til at byde på en mere flydende grænse med, hvad der er herre- og damestrømper.

Selv nu om dage kan man jo købe, hvad man gerne vil have på, for folk vil jo bare tro, at man køber det som en gave, hvis man køber strømper til et andet køn, end hvad man forestiller at ligne.

Dem kan man så bære selv, hvis man har lyst til det, for det er jo heller ikke strømperne, der hopper mest i øjnene.

Måske vil fremtiden dog byde på flere betegnelserne til sokker end disse to lidt gammeldagsfaconer.