Tandkrone

Hvornår har jeg brug for en kunstig tandkrone?

Hvornår har jeg brug for en kunstig tandkrone?

editorial

Hvis din tand blot har et mindre hul som skyldes en erodering af emaljen som følge af syre angreb vil en grundig rensning og en plastfyldning som regel være tilstrækkeligt – i hvert fald hvis din tand ellers er sund og rask. Men hvis din tand eksempelvis er særligt svagelig, for eksempel som en konsekvens af tidligere rodbehandling, vil der være fare for at tanden blot vil flække igen.

Her kan tandlægen vurdere at du vil være bedst tjent med en kunstig tandkrone som erstatning for din naturlige tand. Med en kunstig tandkrone vil du kunne både bide og tygge som før – og i de fleste tilfælde vil kronen faktisk være stærkere og mere modstandsdygtig end din gamle tand.

Hvordan foregår montering af en tandkrone?

Når du skal have monteret en kunstig tandkrone vil tandlægen først og fremmest slibe den pågældende tand ned til en kegleformet spids. Her efter vil han eller hun tage et aftryk af tandstumpen. Dette aftryk skal bruges i forbindelse med tilvirkning af den nye, kunstige tandkrone.

Mens den permanente kroen fremstilles vil du få en midlertidig tandkrone som kan beskytte tandstumpen. Din nye tandkrone vil blive fremstillet i enten porcelæn, plast, eller en blanding af porcelæn og metal alt afhængig af hvor i munden den skal sidde og hvilken tands funktion den skal udfylde. Kronen vil blive tilpasset i farve og facon så den ikke er til at skelne fra de øvrige tænder. Og du vil kunne have glæde af din nye, stærke tandkrone i mange år.

Hvor kan jeg få monteret en tandkrone i århus?

Hos Tandlægerne på Stjernepladsen er de dygtige tandlæger og tandplejere særdeles rutinerede når det handler om tilpasning og montering af kunstige tandkroner. Du kan læse mere om Tandlægerne på Stjernepladsen, og bestille tid til en konsultation, på stjerneklinik.dk