Find ledige domæner til dine websites

20 juli 2021 Astrid Pedersen

Hvis du driver en virksomhed og godt kunne tænke dig at udbrede kendskabet til denne via internettet er det en god idé at få lavet en hjemmeside.

Med en hjemmeside kan du reklamere med dine produkter og ydelser. Er du forhandler kan du bygge en webshop og sælge varer gennem denne. Som håndværker eller anden for for privat erhvervsdrivende kan du avertere via din hjemmeside og vise portfolie og referencer frem. Du kan beskrive virksomhedens services og vise eksempler på tidligere udført arbejde. Og du kan fremvise udtalelser fra tidligere kunder samt komme med prisoverslag.

På den måde vil du kunne tiltrække flere kunder – især hvis du samtidig har dine kontakt oplysninger, måske i form af en email formular på din hjemmeside.

Det er under alle omstændigheder smart at have en slags online visitkort i en tid hvor alting foregår over www. Derfor bør du hurtigst muligt få designet en hjemmeside – eller måske endda bygge den selv. Og til dette formål har du brug for et ledig domæne.

Hvad er et domæne?

Et domæne, eller domænenavn som det også kaldes, er det navn din virksomhed har på internettet. Du har sikkert set det mange steder når du selv har surfet rundt. Domænet er den del af web adressen som kommer efter www og før dk.

Hvordan vælger jeg det rette domæne?

Når du står for at skulle vælge domæne er det altid en god idé at vælge et navn som har relation til dit firmas officielle navn. Samtidig bør du sørge for at holde domænenavnet så enkelt som muligt, uden alt for mange bogstaver.

Dit domænenavn skal være let at huske, og nemt for dine kunder at taste ind i adressefeltet hvis de skal kopiere det fra dit visitkort. Det vil sige at hvis dit firma for eksempel hedder Peters Firma vil dit domæne sagtens kunne hedde petersfirma.dk. Men hvis dit firma hedder Peter Schmidts Murerfirma ApS er det smartere at gå efter eksempelvis petermurer.dk eller ps-murer.dk.

Hvis du vil være helt sikker på at andre ikke lukrerer på dit firmas succes kan du vælge at opkøbe flere domæner så der ikke er noget at tage fejl af. Hvis vi fortsætter i sporet oven for er det en god idé at opkøbe både petersfirma.dk og peters-firma.dk – og så pege navnene hen på den samme hjemmeside.

 

Hvad er et top level domæne?

Et top level domæne er alt det der kommer efter punktummet i din virksomheds domæne navn. I de oven for nævnte eksempler er det dk. Men det kan også være alt muligt andet.

De fleste af os kender dot com domæner som er internationale. Men der findes også mange nye top level domæner som for eksempel .clothing, .shop, .pink, .menu og mange andre. De fleste danske virksomheder vælger dog at beholde det trygge dk top level domæne.

Er mit nye domæne ledigt?

Der findes mange værktøjer til at tjekke ledigheden af et domæne online, blandt andre dk-hostmaster. Du kan læse meget mere om ledige domæner i den online blog på ledigedomæner.dk

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://hus-bloggaren.se/

https://hus-bloggar.se/

https://husnews.se/

https://bygg-ideer.se/

https://familje-bostaden.se/

https://familjens-hus.se/

https://hemmafixaren.se/

https://hemmet-tomten.se/

https://hus-hem.se/

https://hus-sidan.se/

https://villa-posten.se/

https://villa-sidan.se/

Flere Nyheder