Har du brug for et lille lån?
Har du brug for en ny computer, en ny telefon eller noget helt tredje, men har ikke helt pengene til det? Den situation kender jeg kun alt for godt, så derfor vil jeg give mine erfaringer med mikrolån videre, så du forhåbentligt kan få løst dit problem.
Hvordan finder du et mikrolån?
Det er ikke svært at finde frem til de forskellige långivere, der tilbyder mikrolån. Selv bruger jeg 117banker.com, der er brugervenlig og nem at navigere på, og som desuden fremstiller mulighederne på en ret overskuelig liste. Brug filteret til at sortere i oversigten, så du kun får vist de lån, der er relevante for din situation.
Hvor meget kan du låne?
Som navnet antyder, så er et mikrolån et lån, der ikke er alt for stort – som regel op til 6000 kroner. Det kan for eksempel bruges til en ny telefon eller en regning, du ikke har pengene til i denne måned. Under alle omstændigheder skal du være opmærksom på løbetiden på dit lån, så du ikke låner penge, du ikke kan betale tilbage inden for den fastsatte tidsgrænse.
Hvordan vælger du det bedste lån?
Hvis du bruger 117banker.com til at finde frem til de forskellige låneudbydere, der tilbyder mikrolån, så kan du begynde at sammenligne dem indbyrdes. Du skal primært kigge på den årlige omkostning i procent, ÅOP, og på løbetiden.
ÅOP dækker over lånets rente, men også gebyrer, bidragssatser osv., så her finder du alle de omkostninger, der er forbundet med at optage lånet.
Løbetiden er den tid, du har til at betale lånet tilbage. På mikrolån er løbetiden som regel kort, og derfor skal du være sikker på, at du kan betale inden for en kort tidsfrist. Alternativt stiger renterne markant, og hvis det sker, så er et mikrolån pludselig ikke så attraktivt længere.
Når du ansøger om et lån, så er det en god idé at søge om 2-3 stykker på én gang. På den måde får du nogle reelle tilbud mellem hænderne, som du nemmere kan sammenligne og i sidste ende vælge det mest attraktive.