Husk det rigtige bryganlæg
Ølbrygning er en hobby der på det fornemmeste kombinere det tekniske med en viden om, hvordan de forskellige ingredienser og krydderier spiller sammen og vil påvirke hvordan øllen ender med at smage. For at kunne brygge dit eget øl, skal du bruge et bryganlæg, det kunne f.eks. være et af mærket grainfather og de 4 ingredienser, vand, humle, malt og gær. Senere når du har styr på din basis øl, kan du begynde at eksperimentere med andre ingredienser og krydderier. Husk at der er stor forskel på, hvordan en øl smager i Danmark, Tyskland og Belgien.
Øllets historie gennem tiden
Øllet er kendt helt tilbage til 6000 år før vores tidsalder og der er i Danmark fundet rester af øl der er 5000 år gammel. Det var kvinderne der havde ansvaret for at brygge øl og det var ikke en lille opgave da der blev drukket ca. 5 liter øl pr. person pr. dag. I oldtiden blev det at brygge øl sidestillet med det magiske, som det blive anset en fødsel for. Kvinder kunne give liv til både børn og en magisk gylden drik. I middelalderen fandt man ud af, at der var penge i at brygge øl og ansvaret i byerne overgik til mændene, der stiftede det første bryggerilaug i 1525. Det var i København. På landet var det stadig kvinderne, der bryggede øl og man forventede helt op til det 18 århundrede, at det var en af en ugift kvindes færdighed.
Lær at lave øl
Der er flere muligheder for at lære at lave øl. Der findes mange bøger og videoer, der udførligt beskriver hvordan og det er også muligt at tage et øl kursus. Det tager kun en eftermiddag og en aften. Der er kurser for både begyndere og øvede. Den øl man brygger i løbet af dagen vil man få med hjem.