Hvordan er reglerne lige med ens nummerplade?
Det burde jo egentlig være så let, ikke: når man har fået nummerplader på ens bil – hvis man da ikke får dem leveret sammen – så er der jo ikke så meget andet at skulle have tjek på.
Det er jo den måde, man kan genkende chaufføren og registreringen af bilen på de danske og udenlandske veje, når man får øje på nummerplade.
Og nummerpladen kan blive taget af politiet, hvis man ikke har lov til at køre i bilen, eller der er noget galt med den, så man ved selvfølgelig, at man altid skal have ens nummerplader på bilen foran og bagpå, og så skal det selvfølgelig ikke være nogle stjålne nummerplader, og begge nummerplader skal være ens.
For den nummerplade, man får udleveret, er jo den godkendte i størrelse, omfang og indhold, hvis man endda har valgt at få det speciallavet.
Men der er faktisk en hel del flere regler med ens nummerplader, end man måske er klar over.
Har du tjek på lovgivningen med nummerpladerne?
Lad os for eksempel sige, at dine nummerplader reelt set er faldet af, fordi holderne er gået i stykker, hvad gør du så, indtil du får fikset problemet?
Må du køre rundt uden nummerpladen, eller skal de være synlige på anden måde såsom at have den liggende i frontruden?
Hvad så, når du skal låne en trailer, skal dens nummerplade så være den samme som personbilen?
Hvorfor er der gule nummerplade, og hvorfor har nogle både gule og hvide farver?
Der er også nogle blå nummerplader, og dem til militæret ser vilde ud, og kongehuset ser ud til at have deres egne nummerplader til deres biler.
Noget viden er nyttig at have her, mens andet er vigtigt at vide, så du ikke kommer til at gøre noget forkert, når du er ude at køre i bil.