transportfirma

Kan et transportfirma bede medarbejdere om at flytte

Kan et transportfirma bede medarbejdere om at flytte

editorial

For et stykke tid siden kom der en forordning om, at specielt statsradioen skulle rykke nogle af sine arbejdspladser væk fra hovedstaden og ud i provinsen, og det kunne man godt gøre, da disse afdelinger jo er finansieret af staten og via os borgere.

Men man opfordrede også flere af de store firmaer til at gøre det samme, så man kunne skabe mere mangfoldighed i et ellers lille navn, udviske københavneriet og få fokus på de det såkaldte udkantsdanmark.

Dette betød jo så også, at medarbejderne skulle acceptere at skifte bopæl, for pendleri blev noget nær umuligt, hvis man skulle arbejde imens; derfor kunne man sige, at det blev et indirekte krav at skifte bopæl, hvis man ville beholde sit arbejde.

Men er et etisk at gøre det?

Tag for eksempel et transportfirma, hvor man har været tilknyttet i mange år, hvorefter man så får at vide, at hovedsædet eller bare ens vante afdeling rykker; så er man jo nødt til at rykke med, hvis man skal få en hverdag til at fungere – selvom det kræver at skifte hus, rykke børnene ud af skolen og ind i en ny og formentlig det samme med arbejdet for ens bedre halvdel.

I gamle dage gjorde man den slags tit, når man skiftede job af egen vilje, men der er kommet mere fokus på børnenes ve og vel, så man forsøger at skabe nogle stabile rammer for dem.

Derfor kan man føle det svært og unfair ved, at man skal flytte, men firmaet bestemmer jo selv, hvor de vil holde til, men som medarbejder er man måske ikke meget for at skulle finde nyt arbejde, og man er jo egentlig glad nok for det nuværende.

Derfor må man nok tale sammen med familien derhjemme, hvad der kan svare sig bedst at gøre, så alle bliver glade i længden.