Kan man fjerne slap eller overskydende hud?

05 februar 2018 Camilla Skøtt
Kan man fjerne slap eller overskydende hud?

Graviditet og store vægttab kan i nogle tilfælde medføre slap hud til stor kosmetisk gene for både kvinder og mænd, ligesom andre kan blive ramt af medicinske eller psykosociale gener. Forskellige faktorer spiller ind på hudens egen mulighed for at stramme huden op, fx:

– arvelighed

– alder

– rygning og solskader

– perioden for udvidelse af huden

– hormoner

Hudens elasticitet aftager væsenligt med alderen, og i de fleste tilfælde kommer det til udtryk gennem rynker og furer i huden. Men det kan også fører til større mængder af slap hud – og særligt i ovennævnte tilfælde, hvor vægttab og graviditet er indblandet.

Og så er det store spørgsmål: Er du muligt at fjerne slap hud?

Hvordan definerer man slap hud?

Der findes ikke en statistik man kan følge, når slap hud skal defineres. Den enkelte persons tolerance i forhold til mængden af slap hud er meget forskellig. Derfor kan store områder føles som ingenting for én, mens små forandringer kan være svære for andre.

Det offentlige sundhedssystem tilbyder operationer, hvis der er medicinske eller omfattende psykosociale gener ved den slappe hud – er det udelukkende kosmetiske gener, så henvises man til privat regi.

Uanset hvad der lægger til grund for behandlingen, så er det muligt at gøre noget ved slap hud.

Sådan fjerner man overskydende hud

Som regel vil en behandling af slap hud blive indledt med en forundersøgelse, uanset om det er i offentligt eller privat regi. Her gennemgår plastikkirurgen mulighederne med patienten, ligesom kroppen gennemgås fra top til tå, så alle områder bliver afdækket. Herefter lægges en plan for behandlingen, så den enkelte person ved præcis hvilke operationer, der skal foretages hvornår.

Selve operationen med fjernelse af slap hud er forholdsvis omfattende, og derfor foretages den i fuld bedøvelse og med efterfølgende indlæggelse.

Har du medicinske eller psykosociale grunde til at få fjernet slap hud, så kan du få en henvisning fra det offentlige, hvis du ønsker at bruge et privathospital. Er indgrebet et såkaldt kosmetisk indgreb, så siger lovgivningen desuden, at der som minimum skal gå en uge fra forundersøgelsen finder sted, til du kan bestille tid til behandlingen.

Hvor mange får fjernet slap hud?

Der findes ingen oversigter over de operationer, der udføres i Danmark, hvor patienter får fjernet slap hud. Derfor er det et overordnet skøn, når man siger, at cirka 2000 danskere årligt får foretaget denne form for operation. Af de 2000 operationer er 1000 typisk små, simple indgreb, fx øjenlågskorrektion, opstramning af slapt maveskind og brystkorrektioner af større eller mindre grad.

 

Flere Nyheder