Rustne søm er slik med en længere historie bag sig
Når man ser sådan noget slik her som rustne søm, så kan man hurtigt regne ud, hvordan det har fået sit navn: https://thorsbolsjer.dk/shop-122/rustne-soem-2-stk-p277
Det ligner jo grangiveligt nogle tykke søm, der er begyndt at ruste, men der er tale om nogle længere stykke bolsjer, som man oftest dækker med lakridspulver, og hvor bolsjerdelen også smager af lakrids, som tilfældet er her.
Specielt pulveret er meget yndet at nyde, men det forsvinder hurtigt efter et par slik, men heldigvis har man nogle steder fundet på at supplere sømmet med et bundt pulver, som man kan dyppe i, og ellers kan man købe lakridspulver ved siden af, som man så kan dyppe slikket i, når der ikke er mere pulver tilbage på det.
Men prøv at spørge dine bedsteforældre eller måske dine forældre, om de også kan huske rustne søm fra deres barndom.
Det er der en stor chance for, at de kan, og det er da også noget slik, som der har fået en genfødsel i nyere tid.
Rustne søm kan holde i lang tid
Det var heller ikke så svært at lave rustne søm i gamle dage, for man skulle jo ikke lave mundrette bolsjerstykker, da man bare kunne tage bolsjerstængerne og skære dem ud i større stykker, som man kunne have i hånden og gå og sutte på eller tygge stykker af.
Det betød så, at man kunne få det slik til at holde en del dag eller måske længere, hvis man var god til at passe på det, og det ikke klistrede sig fast til andre ting.
Man bør dog nok lige holde øje med som barn, hvordan man spiser dem, for man kan hurtigt komme til at svine ens hænder og ansigt til, og så er det jo heller ikke så godt for ens tænder i længden – men man skal også have lov til at synde nogle gange, for rustne søm smager bare virkelig godt!