Skal du have arbejdsuniformer på ved byggeri?
Hver arbejdsplads har sine anvisninger til, hvad man må og skal eventuelt have på.
Hvis du arbejder i et supermarked, er det forventeligt, at du har en trøje skjorte på med et navneskilt, som alle de andre medarbejdere har. På den måde man kan skelne ansatte fra kunderne, og kunderne kan lettere få øje på og kontakte en medarbejder til hjælp.
Er man kontoransat, kan man nok mere risikere at få at vide, hvad der er god stil at have på, og hvad man ikke skal have på.
Hvor man kan sige, at den supermarkedsansatte nok ville blive sendt om til omklædning, hvis man ikke havde denne “uniform” på, så vil en kontoransat være overladt mere til sig selv at finde ud af, hvad der passer efter beskrivelserne, som måske kan være nedfældet i en personalepolitik.
Dette kan tænkes at være et jakkesæt, kjole, nederdel eller andet afhængigt af kønnet på medarbejderen, og klæder man sig ikke derefter, så får man en reprimande og anvisning om at tage noget andet på dagen efter.
Så kan man have en mere afslappet dresscode om for eksempel fredagen, eller man kan være heldig at være ansat et sted, hvor man selv bestemmer, hvad man må have på, så længe det ikke er udfordrende, afslørende eller provokerende.
Men hvad nu hvis vi siger, at man er ansat til at lave byggeri i Hjørring, hvor man arbejder både udenfor og indenfor?
Her kan det nok være en god idé at klæde sig efter årstiden, så man kan holde arbejdet ud, om det er varmt eller koldt.
Men er der tale om en decideret byggeplads, så er der nok sikkerhedskrav om, at man har hjelm, vest og sikkerhedssko på, da dette ofte er et lovkrav, og ellers vil arbejdstilsynet nok kigge forbi.
Tvivler du, så forhør dig hos den nærmeste leder, hvad du skal have på.