Tag en online test og find ud af, om der er noget galt med din hørelse

10 februar 2018 Emilie Ann Jacobsen
Tag en online test og find ud af, om der er noget galt med din hørelse

Der er i dag meget lidt, som du ikke kan gøre via nettet. Det gælder også i forhold til at tage en test, der kan vise, om du har problemer med hørelsen eller ej. Det er meget stigmatiserende, hvis du ikke kan høre ordentligt. Det er derfor vigtigt, at du får taget hånd om problemet og får et høreapparat, hvis du har brug for det. Men det kan være grænseoverskridende for dig at få testet din hørelse hos en læge eller en anden fagperson. Derfor kan det være rart for dig, at du starter med at få den testet på nettet. Det kan du gøre derhjemme, uden at der er nogen, der ved det. 

Testen foregår på den måde, at du hører en række lyde, som du også kan komme ud for at høre i din dagligdag. Så handler det egentlig bare om, om du kan høre dem eller ej. Det er naturligt, at din hørelse bliver dårligere med alderen. Særligt de højfrekvente toner som børnestemmer og kvindestemmer kan blive sværere for dig at høre. I testen kan du derfor for eksempel komme til at høre dem for at blive testet i forhold til, om du kan høre dem eller ej.

Høretab kan dog også skyldes en række andre faktorer. Nogle er født med dårlig hørelse, andre får det på grund af, at de har hørt for høj musik eller har arbejdet i et miljø, hvor der var meget larm. Du behøver derfor ikke at være så gammel, før du får problemer med hørelsen. Det kommer blandt andet også helt an på, hvor godt du har passet på den. 

Hvis testen viser, at du ikke har nogen problemer med hørelsen, kan du fortsætte, som du plejer. Hvis du gerne vil have vished, kan du selvfølgelig kontakte en læge eller en anden fagekspert, der kan give dig en dybdegående undersøgelse af dine ører. Husk på, at testen på nettet ikke er en klinisk test. Den kan udelukkende være et hjælpemiddel for dig til at finde ud af, om du har problemer med hørelsen eller ej. 

Et godt sted for dig at tage en online test er på hjemmesiden for Din Hørelse Århus. De har lavet en omfattende test, der er med til at give dig en ide om, hvordan det står til med din hørelse. Den kan være god at bruge for dig, der har svært ved at tro på, at der er noget galt med dine ører, eller der gerne vil teste det derhjemme først helt diskret. 

Flere Nyheder