Vis den seje forgangsperson for børnene = brug cykelhjelm!

20 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

Er det ikke særligt sejt at bruge cykelhjelm, siger dit unge band til dig, efter det har lært at cykle med både albue- og knæbeskyttere samt cykelhjelm på?

Så er det godt, at du bestemmer, fordi ungen skal have cykelhjelm på, men som barnet bliver ældre, har du en mistanke om, at den cykelhjelm bliver taget af, når vedkommende har forladt grunden, fordi du ser din barns jævnaldrende unger køre rundt uden cykelhjelm.

Og du kan selv huske, hvor modtagelig man var for at blive påvirket af de andre, man delte alder med, så du vil gerne have dit barn til at bruge cykelhjelm – især hvis det kan sprede sig til de andre børn, så de andre forældre bliver glade for din indsats.

Men når du taler med de andre forældre, finder du ud af, at de også har deres hyr med ungerne for at bruge dem til at bære cykelhjelm.

Hvad skal man gøre?

Lær de unge, at det er smart at bruge cykelhjelm

Problemet er lidt, at det kan være svært at tale fornuft til børn, fordi de gerne vil opsøge det, der kan være lidt farligt, som det er ikke at bruge cykelhjelm.

Så når man forsøger at forklare dem, at en cykelhjelm kan redde liv, så siver det ikke ind, for man føler sig udødelig i den alder, og man tror ikke, at uheld og ulykker rammer en.

Man kan vælge at blive sur på ens børn, fordi de ikke bruger cykelhjelm, men det kan have den effekt, at de trækker sig ind i selv selv, selvom man mener det fra et bekymret synspunkt.

Du er simpelthen nødt til at finde nogle idoler til barnet, der bruger cykelhjelm for at vise, at hvis man skal være sej, så skal man bruge cykelhjelm.

Den slags idoler er heldigvis til at finde, uden det bliver alt for pædagogisk.

Idolerne med cykelhjelme er til at finde

For det behøver ikke være i de pædagogiske udsendelser på TV, at man finder de rollemodeller, som der bruger cykelhjelme, som man kan fremhæve for de unge.

For børn er sådan set ikke dumme, så de kan godt se, når de føler, at de bliver talt ned til, eller hvis der er noget indhold, som der slet ikke er tidssvarende, eller hvis det er slet ikke er skabt af børn.

Det kan bare være noget med at tjekke nettet, TV-kanalerne efter for at finde dem, der bruger cykelhjelme, som børn kan se op til.

Selv hvis man ikke har heldet med sig på den front, så kan man nok finde en underviser eller et større barn, der bruger cykelhjelm, så man kan fremvise, at det faktisk er sejt at bruge cykelhjelm.

Og endelig er du jo den voksne, så når I er sammen og cykler, så kan du sige, at det er et krav, at man bruger cykelhjelm.

Har man opdraget sit barn ordentligt, så vil det også se fornuften i at bruge cykelhjelm.
Det handler som regel om at have en god dialog med ens børn om den slags.

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/

Flere Nyheder