coating

2 ting du skal vide om ventilationskanaler

2 ting du skal vide om ventilationskanaler

editorial

Hvad end du har ventilationskanaler, fordi der skal udluftning til dit badeværelse, eller om det er fordi du er allergiker, og det hjælper dig med at holde allergien nede. Så er der nogle ting, som du bør vide, når du har dem.

De skal brandsikres

Det er vigtigt, at man sørger for at få sine ventilationskanaler brandsikret. Dette gør man fordi de er en direkte vej til ilden, så den kan bevæge sig rundt i en bolig, hvis de ikke bliver det. Måden man gør det på, er typisk ved at tilføje et lag brandhæmmende coating, som er med til at forhindre kanalerne i at blive for varme, men også med til at hæmme ilden, hvis den forsøger at sprede sig.

Måden du får lavet en coating på, er ved at kontakte et professionelt firma som safe-coating.dk. De er eksperter på området, og kan med garanti give dig et bud på, hvordan det bedst gøres i din ventilationskanal.

De skal gøres rent ofte

Hvis man har brugt en ventilator på et gulv, så har man måske hurtigt lagt mærke til, at der har samlet sig en masse støv bag den på grund af “vinden”. Det samme sker i en ventilationskanal, hvis man ikke får den renset ofte. Derudover så kan det faktisk være en brandfare, hvis man ikke får det gjort ofte nok. En klump støv er brandfarlig på samme måde, som hvis du samler en stor bunke tør græs, og forsøger at sætte ild til dette. Det tager hurtigt fat, og man skal virkelig være på dupperne, hvis man skal nå at slukke det igen, inden det har bredt sig.

Derfor er det vigtigt, at man får renset sine ventilationskanaler ofte. Dette kan man enten selv prøve at gøre, eller man kan ringe til en skorstensfejer, eller et firma der er specialister i ventilationssystemer.