Maskinstation Give

3 maskiner du skal bruge som landmand

3 maskiner du skal bruge som landmand

editorial

Hvis du er en landmand, så har du sikkert en masse maskiner til rådighed, der kan passe og pleje dine afgrøder. Det er vigtigt med de rigtige maskiner for at kunne vedligeholde sine marker, høste sine afgrøder og generelt pasning af sit landbrug. Læs med i dette indlæg, og hør mere om de tre maskiner, du ikke kan være foruden som en landmand.

 

Maskinstation Give

 

 

1. Traktor

Traktoren er en af de vigtigste maskiner, som en landmand ejer. Den er uundværlig til pløjning og bearbejdning af markerne og til at trække udstyr rundt på gården. En traktor kan trække alle slags vogne eller redskaber bag sig. Plove og traktorrive er typisk de redskaber til din traktor, som du har brug for til at pløje og vedligeholde dine afgrøder med. Traktorer findes i to typer: kraftige traktorer med larvebånd og forhjulstrækkere med høj hastighed.

 

2. Mejetærsker

En mejetærsker er en kraftfuld maskine, der kan bruges til at skære og tærske dine afgrøder på én gang. Det sparer dig for en masse tid og energi, hvilket betyder større fortjeneste for din landbrug. Mejetærskere kommer i alle former og størrelser, så det er vigtigt, at du vælger den rigtige til din landsbrugs behov. Mejetærskere bruges ofte, når der skal høstes om sommeren i større mængder. Derfor kan du ofte se dem ude på markerne i sommermånederne.

 

3. Sprøjte

En sprøjte bruges til at anvende plantebeskyttelsesmidler og gødning til dine afgrøder. På denne måde kan du sikre dig, at du ikke bruger for meget eller for lidt af produktet. Hvis du ved en fejl anvender for meget gødning eller pesticid, kan det beskadige eller endda ødelægge dine afgrøder. Sprøjter findes i forskellige former og størrelser. Den populære sprøjte har f.eks. fire leddelte arme, der kan hæves hydraulisk for at give en større arbejdsbredde. På den måde slipper du for at skulle køre over det samme stykke jord flere gange.

Har du brug for en bestemt maskine, kan du finde en her: https://midtjydskmaskinstation.dk/.