Energimærke Sydsjælland

Hvad koster det at få energimærket sin bolig?

Hvad koster det at få energimærket sin bolig?

editorial

Hvis du snart skal til at sælge din bolig, har du sikkert fundet ud af, at du skal have energimærket den. Det er et mærke, der fortæller, hvor meget energi der blandt andet bliver brugt på at varme den op, og hvordan det er muligt at forbedre boligen, så den for eksempel bliver bedre isoleret. For en mulig køber er det altså et vigtigt mærke at se på, da det siger noget om, hvordan økonomien i forhold til opvarmning kommer til at være, og hvordan det kommer til at være at bo i boligen. 

Har du brug for at få et energimærke i Sydsjælland på din bolig, kan du for eksempel henvende dig til syd-consult.dk. De har stor erfaring på området, og de kan derfor nemt og hurtigt hjælpe dig med det. Dermed kan du i en fart få din bolig på markedet, så du kan få den solgt og finde et andet sted at bo. 

image

Hvad med prisen? 

Når du skal sælge din bolig, er der jo en masse udgifter forbundet med det. Derfor kan det være rart, at du ikke skal bruge flere penge end højst nødvendigt på sådan noget som energimærkning af boligen – samtidig med at det selvfølgelig er vigtigt, at det bliver gjort ordentligt. 

Når du skal have foretaget en energimærkning af din bolig, afhænger prisen som regel af, hvor stor din bolig er. Er den under 100 kvadratmeter, er der en pris. Er den mellem 100 og 199 kvadratmeter, er det en anden pris, og er den mellem 200 og 299 kvadratmeter, er der en helt tredje pris. 

Derudover er der en række regler, der kan gøre, at prisen bliver mindre. Hvis din bolig er opført efter 1. januar 1980, skal du have rabat. Er der blevet udført en energimærkning af boligen efter 1. januar 2006, får du en yderligere – større – rabat, og hvis du giver energikonsulenten målfaste tegninger på boligen, kan du får yderligere rabat.