grusgrav

Afspær en grusgrav grundigt nok!

Afspær en grusgrav grundigt nok!

editorial

Når man ikke har brug for at arbejde i en grusgrav, om det så er for at skovle grus, flytte det eller sende det til forsendelse, så bør man gøre sit for, at der ikke kommer ubudne gæster ind.

Måske undrer du dig over dette, for det er vel de færreste, der ligefrem opsøger en grusgrav efter lukketid, og medmindre man ligefrem gemmer noget vigtigt af værdi derinde, så er der vel næppe særligt mange, der har tanker på at stjæle noget grus?

Og selvom tyveri af grus skal anmeldes, så vil en smule svind af dette ofte være til at leve med, selvom det er træls.

Men der er andre grunde til, at man bør spærre sådan en grusgrav af, når den ikke bliver brugt, om den så er lille er stor.

Når de ansatte folk og andre med officiel adgang dertil arbejder og befærder sig på stedet, så ved de, hvordan de skal bevæge sig rundt og undgå, at de ryger over nogle kanter, ned i huller eller kunne risikere at blive begravet under mængder af grus, der lige skrider ned ad en bakke.

Man har jo maskiner til at køre rundt i gruset med, så man er også på den sikre side på den måde.

Men ubudne gæster kan også være barn og andre, der gerne vil lege sådan et sted, eller også vil de bare holde en sommerfest et sted, hvor de ikke bliver forstyrret af myndighederne lige med det samme.

De færreste grusgrave har jo ligefrem overvågning eller bemanding 24 timer i døgnet, så hvis man ikke har spærret adgangen grundigt nok af hertil, så vil det være lokkende for flere mennesker, der ikke kender forholdsreglerne, at bevæge sig herind.

Bliver man begravet under sådan noget grus, så kan man også risikere, at man bliver kvalt – så man bør altid kontrollere, at der er godt nok afspærret sådan et sted.