bambus tøj

Bambus tøj - bæredygtigt og behageligt

Bambus tøj - bæredygtigt og behageligt

editorial

Bambus er det seneste nye inden for tekstil til beklædning. Måske kan det lyde mærkeligt – det er de færreste som forbinder de høje, seje bambus planter med blødt stof som kan anvendes til fremstilling af undertøj, strømper, sokker, t-shirts og andre former for beklædning.

Men faktisk er den velkendte græsart fra fjerne himmelstrøg endog særdeles velegnet til netop dette formål. Det bløde, lækre tekstil er godt i gang med at udskifte sine forgængere som det foretrukne materiale til produktion af især undertøj og sokker verden over. Og det er en rigtig god ting for både forbrugerne og for klimaet.

Bambustekstil – det klimavenlige alternativ

Når du køber dit bambus undertøj eller andre beklædnings genstande fremstillet af bambus stof hos producenten Boody støtter du den måske mest bæredygtige del af tekstil industrien.

Bambus tekstil fra Boody fremstilles helt uden brug af pesticider, insekt midler eller vækst fremmende produkter. Der ud over kan bambus dyrkes helt uden brug af kunst vanding, idet bambus ikke har brug for de samme mængder af vand som for eksempel bomulds planter.

Faktisk er vand forbruget i forbindelse med fremstilling af bambus tekstil kun cirka 1/40 af det der forbruges ved bomulds produktion. Og så er bambus dyrkning også et stort plus for CO2 regnskabet, idet en bambusplantage producerer 30% mere ilt end et tilsvarende areal beplantet med træer, samtidig med at bambus faktisk også optager både CO2 og drivhusgasser.

Bambusundertøj – godt for huden

Det helt store plus ved at vælge bambus undertøj frem for undertøj fremstillet af andre materialer er de helt eminente ventilerende og sved transporterende egenskaber. Du vil ikke opleve samme grad af lugt gener fra bambus undertøj eller strømper som du vil fra tilsvarende beklædnings genstande fremstillet af bomuld. Og bambus undertøj holder faconen, også efter kogevask.

Find bambus undertøj, strømper og sokker på https://www.boody.dk/