Rustbeskyttelse

Beskyt din bil!

Beskyt din bil!

editorial

Rust er din bils værste fjende, og uden beskyttelse holder selv de bedste biler ikke længe. Når du vælger rustbeskyttelse i tarm, vælger du at forlænge din bils levetid. Bærende dele beskyttes mod vejr og vejsalt, og du modvirker ekstra reparationer og udskiftninger. 

Hvordan foregår en rustbeskyttelse i Tarm?

Uanset hvor du får lavet rustbeskyttelse på din bil, er processen nogenlunde den samme. Først rengøres undervognen med varmt højtryksvand, dernæst afmonteres evt. løsdele og karrosseriet kontrolleres grundigt. Varm luft tørrer, og bilen sprøjtebehandles på alle udsatte dele med rustbeskyttelse – også ved døre og klapper. Til sidst tørres, rengøres og monteres evt. afmonterede dele igen. 

Et erfarent bilplejecenter kontrollerer grundigt for eksisterende rust og ved ud fra mange års erfaring, hvor en bil i øvrigt har tendens til at ruste. Du får med en rustbehandling ikke alene rustbeskyttelse på bilen, men også en værdifuld gennemgang af bilens tilstand i forhold til rust. Lyt til eksperterne, når de gang på gang anbefaler, at du får rustbehandlet regelmæssigt. 

Behøver du rustbeskyttelse?

Svaret er enkelt: Hvis du bor i Danmark – ja. Det danske klima er med sine frostvintre med saltede veje og våde efterårs- og forårsmåneder i evig krig mod danske biler – og skytset er rust. En bil, der færdes i det danske klima regelmæssigt hele året rundt, kan næsten umuligt undgå rust, og bør derfor rustbehandles. 

Hvis du har en lukket, opvarmet garage, hvor din bil ‘overnatter’ hver nat, og din bil i øvrigt kun kommer ud i varmt solskinsvejr, så behøver du ikke rustbeskytte din bil… men det er næsten kun fine gamle veteranbiler, der har de privilegier. 

Hvor ofte skal bilen behandles?

Det er meget individuelt, hvor lang tid der bør går mellem behandlinger med rustbeskyttelse. For dig, der kører hver dag og langt hele året rundt, bør det ske med kortere mellemrum, end for dig der kun kører korte distancer og måske ikke hver dag. Spørg dit lokale bilplejecenter om netop din bils behov.