danske film

Danske film er noget af de mest lovpriste i udlandet

Danske film er noget af de mest lovpriste i udlandet

editorial

Det er utroligt at tænke på, at vores lille andedam i de seneste par år har skabt nogle af de største filmsucceser, der også har tolket sig godt til TV-formatet, når man tænker på, hvor snæver en kreds, vi er med den slags herhjemme.

Men danske film er faktisk nogle af dem, som både kendere og filmelskere herhjemme og i udlandet elsker at se, når man skal se stor filmkunst.

Dog er det faktisk ikke så utroligt, når man tænker på, at vi har en stor og stolt tradition for at lave film herhjemme.

Nogle af de første, store instruktører var faktisk danske, og man fandt nogle af de første genrefilm i Danmark, samt hvad angik nogle af de største filmstjerner.

Desværre fulgte der så bare en del år med stilstand, hvor man skulle være dansker for at se danske film, og derfor gik den første, store epoke næsten i glemmebogen for den brede befolkning.

Lad den danske filmsucces vare ved

Heldigvis er de drøje år ved at være glemt i den forstand, at vi har lært meget i den tid, og der er skabt stor filmkunst, som står danskerne nær, men nu er filmene igen blevet til noget, som man forsøger at sælge til udlandene og måske håber på, at det kan skabe en fortolkning af sig.

De store danske navne og filmtitler er deroppe blandt de største, som man kender dem i den brede befolkning.

Det er svært at gætte på, hvor længe den succes vil vare ved, for efter en højtid kommer en lavtid, og nu har vi levet på en god tid i lang tid.

Måske bliver det et andet land, der kommer en en ny strømning, som Danmark gjorde det i 90’erne, eller vi (igen) ikke kan omstille os til en ny måde at lave film på.

Men lad os nyde succesen, mens den varer ved.