vinyl

Der skal være plads til at nørde vinyler

Der skal være plads til at nørde vinyler

editorial

For nogle er det en dille, at man begynder at samle på LP plader, fordi det er oppe i tiden og på mode, hvor man bare gerne vil være ligesom de andre.

Så er der også dem, der får så meget smag for den gode lyd, der er på de vinyler, at de ikke kan forestille sig at lytte til musik på andre former end på de skiver.

Og så er der også dem, for hvem det bliver en stor besættelse, som man ikke kan lægge fra sig, så det bliver en hel betagende hobby, som man går så meget op i, at man er meget specifik med, hvilken afspiller man bruger til pladerne, og hvad det er for nogle udgivelser af plader, som man dyrker og samler på.

Og det er heldigvis en passion, som man kan dyrke med mange andre.

Vinylplader bliver en besættelse for mange

Det er også en af forklaringerne på, hvorfor man åbner hele butikker, der sælger hovedsageligt vinyler, for selvom salget er steget af den slags udgivelser, så kunne man jo holde det til at foregå på nettet, men det er bare en hobby, som man gerne vil dele med andre.

Derfor skal man helst stå sammen med andre fans og diskutere den ene udgivelse fra hinanden, mens man hører en afspilning sammen med ejeren over anlægget.

Der findes også mange andre steder, hvor man kan dyrke den slags LP-plader, hvor man blandt andet kan finde fora på nettet og sider på de sociale medier, der er dedikeret til den slags nørderi.

Men heldigvis kan man også bare gå efter at købe ens ønskede vinylplader på nettet, når de byder sig til eller bliver udbudt og kommer til salg.

Det er jo som regel her, at man finder de sjældne plader, som der kan være svære at få fat i.