diamantboring

Diamantboring?! Sker det også i Danmark?

Diamantboring?! Sker det også i Danmark?

editorial

Vi kan skam love dig for, at der foregår rigtig meget diamantboring herhjemme i Danmark, og det kan da ikke udelukkes, at det finder sted i dit nabolag lige nu – ja, måske er naboen endda ved at få det foretaget lige nu.

Men før du skynder dig hen og flække gulvet op på jagten efter diamanter, så er vi nok nødt til at komme med en forklaring på, hvorfor du nok aldrig har hørt om Danmarks boomende industri efter diamantboring.

Eller, det har du måske, men det er ikke i den opfattelse, som det jævne mennesker går med, for der er “desværre” ikke tale om, at man kan dykke ned i den danske undergrund og grave hele diamanter op.

Det ville i så fald være i en undseelig størrelse, der ikke ville kunne klare sig med tankerne på den udgift, som det ville kræve at udvinde dem; og det tager som bekendt lang tid for diamanter at forme sig, hvorfor det også forklarer prisen på dem: der er nemlig sjældne.

Den type diamantboring, vi taler om, er, når man borer med diamanter.

For man glemmer nogle gange også, at diamanter er et af de hårdeste mineraler, der findes i verden, så siden mennesker har formået at omdanne diamanter til noget, man kunne bore med og ikke bare bore efter, så er man begyndt at bruge diamanter til den slags også.

Det vil sige, at man over mange steder i landet – og især også her i Danmark – benytter diamanter til at bore med, da de kan bore gennem selv de mest stærk former for materialer og mineraler, der findes, lige fra beton og videre.

Disse diamanter, man bruger til dette arbejde, er dog ikke dem, som man bruger som juveler i det daglige; det er diamanter, som man har skabt industrielt.