hobby

Din hobby kan ende med at blive farlig!

Din hobby kan ende med at blive farlig!

editorial

Kan du huske i gamle dage, da man ikke var så forsigtig i fysiklokalet, og man fik lov at lege med kemikalier og forske sig lidt frem, så man rent faktisk følte sig som en fysiker end bare ved at afprøve og se nogle velkendte naturlove?

Nu om dage skal den slags udelukkende udføres af lærerne, og nogle gange kommer ungerne endda bag et forhæng, før de får lov at kigge med.

Man kunne endda købe sæt nogle steder med fysik-legetøj, og så var det ellers bare at gå i krig – og krig kunne det nogle gange ende med at ligne, når man omdannede kemikalier, dampe, kviksølv og lidt krudt sammen. Måske havde ens forældre endda lidt liggende, man måtte låne.

Heldigvis, kan man sige, er den slags blevet gemt forvarigt væk, og vi vil ikke romantisere den tid, for det er kun for vores eget bedste, at reglerne er blevet mere skærpede på det område.

Men når man så vokser op, så kan man jo godt få lyst til at have en hobby, der er milevidt fra ens mere mondæne arbejdsliv og -tilværelse, så man forsøger sig med noget, der potentielt kan være lidt farligt.

Nu er man jo blevet voksen, så man kan nemmere få adgang til mere farlige sager, som man kan lege med i ens fritid, eller man begynder ligefrem at dyrke ekstremsport for at sætte ens dagligdag lidt i kontrast til det almindelige arbejde.

Selv noget så umiddelbart uskyldigt som ølbrygning kan blive farligt, fordi man har at gøre med en gæringsproces, der kan danne tryk undervejs og springe propper, hvis man ikke passer på.

Vores pointe med alt det her er, at man skal følge anvisningerne til de hobbyer, man fordyber sig i, og altid lytte til eksperterne på disse områder, så man ikke går galt i byen – eller gør skade på sig selv eller andre.

 

Tjek også disse sider:

https://hobby-fritid.dk/
https://hobbyglad.dk/
https://hobbytips.dk/
https://hobbybloggen.dk/
https://hobbyråd.dk/
https://hobbyLivet.dk/
https://fritidsaktiviteten.dk/
https://Dille-Bloggen.dk/
https://naturinteresse.dk/
https://HobbyArbejde.dk/
https://Hobby-Inspiration.dk/
https://hobbyforslag.dk/