batteri

Er der et batteri fremtiden, eller hører det fortiden til?

Er der et batteri fremtiden, eller hører det fortiden til?

editorial

Bliver du nogensinde formaet til en (ekstra) gang at huske, at batterier altså skal bortskaffes helt for sig og ikke kan smides ud sammen med det almindelige affald?

Der er ligefrem lavet hele kampagner om det, som man har set det meget formanende på TV, og tidligere havde de fleste indkøbsbutikker med respekt for sig selv store deporteringcontainere, hvor man kunne smide ens brugte batterier ud.

Det gjaldt både dem, man kun kunne bruge en gang og dem, der kunne lades op igen og var blevet for gamle.

Egentlig var det bedst at have de genopladelige, fordi de kunne bruges flere gange, og selvom man skulle bruge strøm for at lade dem op, så var den tæring på miljøet trods alt at forestrække fremfor, at man brugte for mange almindelige engangsbatterier generelt.

Men bedst af alt så skal man faktisk køre dem på genbrugspladsen separat, hvor alle typer batterier fra de runde, de store, nivolts-typerne, bilbatterierne og lignende kunne køres videre til separation eller nedbrydning på anden måde, når man havde høstet alt fra dem, der ikke kunne genbruges i dem.

Dog bliver der stadigvæk fremstillet og solgt alle typer af batterier, se bare: https://www.batteribyen.dk/

Og det er jo nødvendigt, for mange ting i denne verden i form af elektronik bliver jo stadigvæk fremstillet med henblik på at kunne fungere med batterier i.

Hvor længe kommer dette til at vare ved, og når man tænker på, hvor stort et fokus vi har på miljøet nu om dage, hvorfor har vi så ikke allerede omstillet os?

Vi tvivler ikke på, at man da allerede kigger på, hvad man kan gøre i den henseende, men hvorfor kører flere apparater ikke på opsparede solpaneler eller andet energivenligt, hvor man kan opmagasinere energien og bruge den uden så stor skade på miljøet?

Er der simpelthen flere penge i at fremstille ting stadigvæk, som skal bruge batterier for at fungere?