Ledige domæner

Er det dyrt at have et domæne?

Er det dyrt at have et domæne?

editorial

Hvis du vil oprette din egen hjemmeside, har du sikkert fundet ud af, at du skal have et domæne til den. Det er den “adresse”, som din hjemmeside ligger på. Men hvad koster det egentlig at have sådan et domæne? Og er det dyrere at have et udenlandsk domæne i forhold til at have et dansk? 

Et godt sted for dig at blive klogere på alt det med domæner er hjemmesiden ledigedomæner.dk. Der skriver de om alt i forbindelse med køb domænenavn. Du kan derfor nemt finde ud af alt, hvad du har brug for at vide. For bare dette enkle skridt i forhold til at oprette en hjemmeside kan føre til mange spørgsmål – som du jo allerede har oplevet. 

Hos ledigedomæner.dk kan du også se forskellige steder, som du har mulighed for at købe dit domæne igennem og oprette et webhotel hos. Et webhotel er nemlig en anden forudsætning for at kunne have en hjemmeside. Se mere her

Men for at svare på spørgsmålet om, om et domæne er dyrt, så er svaret: nej. Det koster cirka 50 kroner om året for dig at have et domæne. Det er lige meget, om det er et dansk eller et udenlandsk domæne. 

Sørg for at vælge et ledigt domæne

Der findes flere steder på nettet, hvor du kan se, om et domæne er ledigt eller ej. Når du skal vælge et domæne, er det vigtigt, at du sørger for at vælge et, der er ledigt. Hvis du vil have et, der allerede er taget, skal du nemlig til at kontakte vedkommende, der ejer det nu. I det tilfælde er det dem, der sætter prisen på domænet. I det tilfælde kan det altså blive langt dyrere for dig end de 50 kroner om året. 

Derfor kan det være en god ide, at du ikke bare låser dig fast på et domæne, men at du har flere forskellige at vælge imellem.