malerarbejde indvendig

Er det lettere at udføre malerarbejde indvendigt end udvendigt?

Er det lettere at udføre malerarbejde indvendigt end udvendigt?

editorial

Når man lige ser det for sig, så kunne man foranlediges til at tro, at det ville være markant lettere at foretage malerarbejde indenfor, end når man skal være udenfor.

Sig at man skal lave malerarbejde indvendig i Odense, hvor det er nogle rum, man skal male, modsat det er ydersiden af bygningen her i den fynske hovedstad, der trænger til en omgang maling.

Hvis det er et almindeligt hus, så kan man som regel klare sig med at male det hele ved at stå op og ellers bare at bruge en lille trappestige. Udenfor på gavlen skal man måske bruge en større stige for at komme op og ned.

Man fornemmer og føler nok også, at der er færre kvadratmeter indenfor end udenfor, selvom det måske mere er en illusion, der bygger sig på nogle af de andre opfattelser, som vi kommer til.

Vil du helst male inde eller ude?

For man har også det bedre indenfor, hvor der er varme og ikke mindst tørvejr, som det er nemmest at male i – specielt når man skal male over igen, hvor man gerne skal gøre det over flere gange og atter i tørvejr.

Den slags vejr er en mangelvare i Danmark, og det plejer at passe, at når man skal male udenfor, så er vejret ikke med en.

Desuden har man også lys indenfor, så man kan arbejde på skæve tidspunkter, så man ikke er afhængig af dagslyset.

Derfor kommer det sammenlagt nok til at være lettest at male indenfor end udenfor, men indenfor kan man også blive helt bedøvet af den malerlugt.

På de gode dage udenfor kan man også nyde det gode vejr og hygge sig med at male, end at man skal være indenfor og kampsvede, mens man maler.

Og personligt har man måske nogle præferencer for, om man vil helst male indenfor eller udenfor.