betongulv

Et betongulv kan nogle gange give god rumklang

Et betongulv kan nogle gange give god rumklang

editorial

Det kommer selvfølgelig an på, hvad man skal bruge lokalet til, som der er et betongulv i, men hvis man nogensinde har været nede i et kælderlokale, hvor der er et betongulv, så er der som regel koldt, men man kan også høre, at ens skridt giver et let ekko dernede.

Klapper man, så vil man virkelig også kunne høre det, og hvis der ikke er særligt mange ting dernede i rummet til at absorbere lyden såsom cykler, kasser og andet, så vil det kunne give et stort ekko.

Er rummet så virkelig stort uden mange gange gange eller kroge, så kan det give et højt lydbillede hernede, når man laver lyde.

Det er nemlig tit i de nederste etager, at man bruger betongulve, hvor de er mere blotlagte, fordi man ikke bruger dem til personligt brug såsom et værelse, men mere som opbevaringsrum.

Selvfølgelig er der mange bygninger, hvor der er betongulve mellem etagerne, men så er de belagt med en overflade.

betongulv

Der kan skabes stor lyd med betongulve

Det er måske ikke så meget lyden, som man tænker på, når man får støbt et betongulv, men hvis man nu være, at det for eksempel skal være et rum til øvelokale, så er det ikke det meste hensigtsmæssige, at det er et rum med betongulv, der er blotlagt.

Det vil ende med, at lyden farer for meget frem og tilbage, og man kan ikke hitte hoved eller hale i, hvordan lyder skal opleves, og det er ikke godt at øve i eller give intime koncerter i.

Selv hvis det er et lokale, som man skal bruge til at opholde sig i i længere tid, så vil man helst have, at man kan føre en samtale dernede, for når lyden bliver så intens, kan det være svært at høre hinanden, og det kan også give en en gevaldig hovedpine med de høje lyde.

Dette skal man lige overveje.