facadebehandling

Få facadebehandlet dit hus

Få facadebehandlet dit hus

editorial

Hvis du er den lykkelige ejer af et hus eller et sommerhus vil du på et eller andet tidspunkt opleve at der kommer en grøn algebelægning på din husfacade. I sig selv er alger ikke farlige, men det er ikke kønt og det kan f.eks. gøre en ny maling eller renovering mindre pæn end hvis man først har valgt at fjerne algerne. Du kan blandt andet med fordel få en facadebehandling i Lolland.

Få sandblæst din facade

Hvis du har mange alger kan du med fordel få sandblæst dit hus. Uanset om det er et træhus eller et murstenshus. Du skal dog være opmærksom på, at det skal være fine sandkorn, hvis det er et træhus, da du ellers risikere at ødelægge træet. Samtidig skal du vente med at male eller renovere til huset er tørt. 

Hvis dit hus ikke er så slemt angrebet kan du nøjes med at give det en vask med en børste. Det er en god ide at give det en omgang algebehandling og lade det virke inden. Husk at følge flaskens anbefaling. 

Her er det vigtigt at fjerne alger

Hvis du opdager at du har alger på dit tag bør du fjerne dem. Ikke fordi algerne kan ødelægge dit tag, men fordi alger tiltrækker mos og mos kan holde på vand, der så på et senere tidspunkt, kan trænge ned igennem dit tag og ned i dit loft og give store og massive træskader. 

Du skal være forsigtig med at fjerne algerne med en højtrykspuler, da trykket kan være så stærkt, at dine tagsten kan blive ødelagte og du derfor får en vandskade. I stedet bør du fjerne algerne og evt. mos med hel og almindelig knofedt og en børste. Du kan efterfølgende skylle taget efter med en vandslange. Har du ikke mod på at kravle rundt på taget, kan du få en professionel til at fjerne algerne.