ny græsplæne

Få hjælp til at etablere en ny græsplæne

Få hjælp til at etablere en ny græsplæne

editorial

Hvis du går og er ked af din triste, gule og døde græsplæne, er der hjælp at hente hos din anlægsgartner. Han eller hun kan nemlig forestå etablering af en fin ny græsplæne så du også kan få glæde af grønt og saftspændt græs i din have.

Hvordan anlægger man en ny græsplæne?

Der er flere måder hvorpå du kan etablere en ny græsplæne i din have. De mest populære metoder til etablering af ny græsplæne er ved hjælp af rullegræs og så ved såning af nyt græs.

En dygtig anlægsgartner kan hjælpe dig med begge dele, og er samtidig den der er bedst kvalificeret til at skabe et smukt og holdbart resultat. Det er nemlig ikke nok bare at rulle nogle ruller rullegræs ud eller så nogle græsfrø i jorden. Jordbunden skal forberedes grundigt hvis græssets rødder skal kunne få ordentligt fat og samtidig være i stand til at suge den nødvendige væske og næring ud af jorden i plænen.

En anlægsgartner vil som regel foreslå en procedure som kaldes jordforbedring. Ved en jord forbedring vil jorden i di have tilpasses således at den kommer til at udgøre de mest optimale vækst betingelser for græs. Dette sker først og fremmest ved det der kaldes jordgrubning. Her løsnes den kompakte jord således at den bliver lettere og dermed mere gennemtrængelig for væske og gødning.

Grubning af jord foregår i helt ned til tres centimeters dybe. I den forbindelse vil din anlægsgartner sandsynligvis foreslå at jorden, såfremt denne er meget tung og leret, iblandes muld og eventuelt sand. Når grubning er overstået bearbejdes og finplaneres jorden ved hjælp af redskaber så som fræser og rotorharve. Og så er jorden faktisk klar til enten såning af nyt græs eller udrulning af rullegræs.

Få mere information om etablering af ny græsplæne på broderhardkaare.dk.