Altaneftersyn

Få tjekket din altan

Få tjekket din altan

editorial

I forbindelse med to katastrofer med hensyn til altankollapser som skete i 2016 Falster og 2020 i Kolding, er eftersyn af betonaltaner kommet meget mere i fokus. Det har også medført at der blandt andet har været politiske diskussioner omkring hvorvidt man bør indføre en tilsynsordning for ældre betonaltaner, ligesom man gøre med ældre biler.

Det er dog bygningsejerens ansvar, men hvis de ikke kommer med nogen tiltag, anbefales det at selv tage initiativ før det er for sent. Læs med her og få mere af vide omkring altan eftersyn.

Altaneftersyn

Altaneftersyn

Hvis man ejer en gammel altan, er det en god ide at få tjekket op på om de overholder de krav som gør sig gældende for altaner. Hvis ens altan er nedbrudt kan der være risiko for at det braser. Men for at kunne udføre en fyldestgørende tilstands vurdering kræver det at man har kenskab til konstruktionens virkemåde og betons materiale egenskaber samt nedbrydningsmekanismer. Det er derfor sjældent tilstrækkeligt selv at udføre et såkaldt “eftersyn” Man bør altid henvende sig til personer med en byggeteknisk baggrund til at lave vurderingerne. 

Omfang og omkostninger

I omfanget af altaneftersyn afhænger det meget af hvilken type altan det drejer sig om, og hvad man selv ønsker sig at få ud af eftersynet. Hvis man både ønsker en vurdering af altanens tilstand samt dens resterende levetid eller udarbejdelse og anbefaling til metode for udbedring og vedligeholdelse vil omfanget være meget omfattende. Man kan også bare ønske at få dens aktuelle sikkerhed vurderet. 

Prisen kan varierer alt efter hvad man skal have lavet, men ligger i mellem 8.000 kroner til 50.000 kroner.

Kontakt en professionel

Hvis man ønsker at få et altaneftersyn så skal man helst kontakte en professionel der arbejder med dette. Man kan gøre det ved en simpel internet søgning eller ved at benytte dette link: https://betonundersogelse.dk/.