nakkefoldsscanning

Få tryghed med en nakkefoldsscanning

Få tryghed med en nakkefoldsscanning

editorial

Som vordende forælder har du sikkert bekymringer på dit ufødte barns vegne. Fra undfangelse til fødsel sker der en kæmpe udvikling der nærmest kan betragtes som mirakuløs.

Men samtidig er der rigtig mange ting der kan gå galt i denne udvikling, og der kan hurtigt vise sig fejl eller skader, som kan resultere i en utilsigtet udvikling hos fosteret. Og derfor er det en god idé at sikre trygheden for både mor og barn med tests undervejs i forløbet, som for eksempel en nakkefoldsscanning.

Hvad er en nakkefoldsscanning?

En nakkefoldsscanning er en billeddiagnostisk metode til bestemmelse afbarnets risiko for at udvikle Downs syndrom. Downs syndrom er en kromosomfejl, som giver anledning til hæmninger i barnets kognitive og mentale udvikling.

Ved en nakkefoldsscanning kan man allerede fra den tolvte graviditets uge fastslå om fosteret er i fare for udvikling af Downs syndrom. Scanningen måler bredden af væsken ved fosterets nakke. På baggrund af denne måling samt andre parametre så som moderens alder og fosterets længde kan lægen bedømme risikoen for potentiel udvikling af Downs syndrom.

nakkefoldsscanning

Downs syndrom optræder hyppigst hos ældre mødre, men ses også hos yngre. En nakkefoldsscanning ledsages som regel af en blodprøve. Du kan også vælge en ekstra test, for eksempel en moderkage prøve eller en fostervands prøve, hvis det viser sig at dit foster har en risiko der er højere end 1:1300 for udvikling af Downs syndrom.

Hvor kan jeg få foretaget en nakkefoldsscanning?

Hos Ultralydklinikken for Gravide kan du få foretaget såvel nakkefoldsscanning som andre diagnostiske tests, her under moderkage prøve og fostervands prøve samt diverse blodprøver, gentests og de såkaldte trygheds scanninger. Ultralydklinikken for Gravide er bemandet af dygtige obstetrikeren gynækologer, jordemødre og sonografer, og udrustet med state of the art udstyr inden for foster billeddiagnostik.

Du er, med andre ord, i trygge og professionelle hænder hos Ultralydklinikken for Gravide. Klik ind og læs mere på ultralydklinikken.dk