sedumtag

Få vejens flotteste tag med et sedumtag i Nordsjælland

Få vejens flotteste tag med et sedumtag i Nordsjælland

editorial

Engang var alle garager, carporte, skure og mindre bygninger næsten altid beklædt med traditionelle tagmaterialer som tagpap, tegl, trapezplader eller stålplader. 

Det er de fleste stadig den dag i dag. Men nu ser man oftere og oftere, at der ovenpå tagkonstruktionerne er udlagt et grønt tag – et såkaldt sedumtag, som giver taget et fantastisk grønt look og som skaber langt bedre muligheder og vilkår for et rigt insektliv hjemme på matriklen.

Har du også lyst til at friske taget op og gøre det grønt og bæredygtigt? Så skal du på jagt efter et sedumtag i Nordsjælland, der kan give dig vejens flotteste tag, der summer af liv i form af alverdens flyvende insekter som bier, sommerfugle og andre insekter i tusindvis af farver og former.

 

Godt for natur og miljø

Et sedumtag er ikke bare pænt og giver nye farver. Det er også rigtig godt for at lokale dyre- og naturliv, som man som husejer kan være med til at forbedre markant ved at investere i sedummåtter, der kan skabe et grønt tag.

Sedum er en meget hårdfør stenurt, der kan leve på selv golde klippe- og stenfremspring tæt ved kysten, og dermed kan overleve og klare sig i al slags vind og vejr. 

Der er heller ikke behov for at vande taget, da sedumplanterne kan suge og optage meget store mængder regnvand. 

Et grønt sedumtag kan derfor være en rigtig god løsning, hvis du ønsker at skåne kloak- og afløbsinstallationer for en stor mængde regnvand, som dermed mindsker presset på kloakken. 

Sedummåtterne er meget nemme selv at lægge ud og på en eftermiddag kan man forvandle sit ellers kedelige tagpaptag til en grøn og frodig oase, der summer af liv og som giver mange timers adspredelse i at følge det nye dyreliv, der summer og brummer og forstøver resten af havens planer og bevoksninger.