fadølsanlæg

fadølsanlæg findes i mange størrelser og modeller

fadølsanlæg findes i mange størrelser og modeller

editorial

Det er lækkert med en kølig og velskænket fadøl på en varm sommerdag. En stribe gode fadøl bidrager også til den gode stemning fredag og lørdag aften. Man kan købe fadølsanlæg i mange variationer, for eksempel en forhandler som Torstein Drikkevareservice.

Her til lands får vi os ofte en øl, når vi skal hygge os med vennerne, nyde solen på en fortovscafe eller slappe af og slippe lidt af de nordiske hæmninger til en fest. Det er en integreret del af dansk socialt samvær i mange sammenhænge, at få sig noget øl sammen. Selv sport hænger sammen med indtag af øl.

Et fadølsanlæg er indrettet på den måde, at en mekanisme presser øl fra ankeret – beholderen, hvor i øllet opbevares – op igennem et lille rør og ud igennem hanen, når håndtaget på fadølsanlægget trækkes ned ad. Der er forskellige måde at opnå det tryk, der presser øllet gennem slangen på.

fadølsanlæg

Der findes mindre anlæg til hjemmebryggeren

Mange vil nok forbinde fadølshaner med barer og cafeer, der har et større eller mindre udvalg af haner bag disken med hver deres mærke. Mange foretrækker også fadøl frem for flaskeøl på grund af den friskhed, der kan være ved en god fadøl. Andre oplever til gengæld, at en flaskeøl er bedre, fordi den ikke bliver “flad” og “doven” nær så hurtigt som en fadøl. Flaskens smalle halsåbning sammenlignet med det brede fadølsglas gør nemlig, at der ikke kommer så meget ilt til øllet.

Det er efterhånden blevet en udbredt hobby at brygge sit eget øl hjemme i kælderen eller bryggerset. Ofte hælder man det på flaske. Men det kan også sagtens serveres som fadøl. Du kan få et lille fadølsanlæg til at have stående hjemme i køkkenet eller i gildesalen, hvis du har sådan en. De små anlæg findes også med forskellige funktioner og med en eller flere haner og tilslutningsmuligheder.