Privatskole valby

Faglig og social trivsel på privatskole i Valby

Faglig og social trivsel på privatskole i Valby

editorial

Skal dit barn snart starte i skole? Så bør du overveje at vælge en privatskole.

Hvad er fordelen ved at sende sit barn i privatskole?

Faktisk er der op til flere fordele at hente ved at vælge en lokal privatskole frem for en kommunalt drevet afdeling af folkeskole. I mange områder lever den offentlige folkeskole ikke helt op til sit gode ry og rygte – og dette kan være problematisk hvis barnet ikke kan finde sig til rette.

Alt for høje normeringer giver dårlig trivsel, hvilket igen går ud over det faglige såvel som det sociale. Derfor er det en god idé at vejre stemningen, og finde ud af om den lokale kommuneskole overhovedet lever op til de krav og standarder som du opstiller på dit barns vegne.

I tilfælde af at du finder de offentligt drevne skoler tæt på bopælen for ringe efter alle mål kan du således med stor fordel undersøge områdets udvalg af privatskoler. Det giver nemlig ingen mening at sende barnet langt væk for at gå i skole – i hvert fald ikke hvis der er glimrende alternativer tæt på hjemmet.

image

Stærkere lærerkræfter og højere faglighed på en privatskole

På de fleste danske privatskoler går social trivsel og et højt niveau for den faglige læring hånd i hånd. En privatskole har, i modsætning til en kommunal folkeskole, mulighed for selv at vælge de lærere som skal ansættes.

Skolen kan, med andre ord, tillade sig at stille endog særdeles høje krav til lærerens faglige kundskaber. Samtidig kan bestyrelsen caste de enkelte kandidater så de passer ind i sammenholdet, deler skolens værdier og bidrager til fællesskabet. Dette giver et stærkt samarbejde lærerne imellem – til gavn for skolens børn.

Find din lokale privatskole i København

På Frederiksberg finder du Johannesskolen – en af hovedstadsområdets absolut mest velrenommerede privatskoler. Læs mere på https://www.johannesskolen.dk/.