dantherm filter

Find det rigtige filter til dit ventilationsanlæg

Find det rigtige filter til dit ventilationsanlæg

editorial

Hvis du har et større ventilationsanlæg på dit arbejdsplads, så er det vigtigt du finder det korrekte filter til den. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme ind på, hvor vigtigt det er, at du finder et korrekt filter til dit ventilationssystem.

1. Det rigtige filter 

Du kan ikke bare gå ud og købe et tilfældigt filter. Du skal være opmærksom på, om at filtret passer til et ventilationsanlæg, og ikke til f.eks. en luftrenser eller en anden ventilationsløsning. Når du skal udskifte dit filter, så vil være fremgå tydeligt på siden af dit filter, hvilken model du skal bruge til din ventilationsanlæg. F.eks. vil der stå på din maskine, om du skal bruge et Dantherm filter HCH 5 eller Dantherm HCV 300. Det er det, du skal gå efter, når du skal finde et nyt filter. Hos Billigfilter.dk kan du finde et stort udvalg af forskellige Dantherm filtre, så du finder et filter, der passer til din maskine. 

2. Den kan gå i stykker

Hvis du ikke udskifter dit filter med et nyt eller benytter dig af en anden type, så kan du risikere, at den går i stykker. Derfor er det meget vigtigt, at du vedligeholder din maskine med jævnlig udskiftning af filtret. Noget som der kan ske, hvis du glemmer at skifte filtret, er at maskinen bruger mere energi på at rense luften. Luften står nemlig bare og cirkulerer rundt, uden at egentlig gøre noget.

Det kan også føre til kortere levetid for din ventilationsanlæg. Det kan derfor på sigt blive dyrt for dig at skulle betale for. Du kan ligeledes mærke, om luften på kontoret føles dårligt eller indelukket. Det er særligt slemt for dem, der døjer med allergier. Hvis du ikke udskifter filtret, så kan du forværre din allergi, fordi rester af støv sidder fast i filtret. Du kan faktisk også udvikle skimmelsvamp, hvis du ikke får udskiftet filtret.

Hvis du har spørgsmål omkring din maskine, kan du altid finde hjælp hos professionelle, der har ekspertise inden for området.