skorstensfejer

Find din lokale skostensfejer i Nordjylland

Find din lokale skostensfejer i Nordjylland

editorial

Varmer du dit hus op ved hjælp af brændeovn eller fyr? Så har du brug for kontakt til en dygtig skorstensfejer.

Hvad laver en skorstensfejer?

Måske forbinder du mest ordet skorstensfejer med den sortklædte skikkelse iført høj hat og et svedent smil midt i det tilsodede ansigt, som du kender fra børnebøger og sanglege – for eksempel ”Skorstensfejeren Gik En Tur”.

Men det er længe siden, at skorstensfejeren kom anstigende med kost og stige for at feje soden væk fra de osende skorstene på gårde og i huse på landet og i byen. Nu om stunder har en skorstensfejer mange andre opgaver at løse.

Først og fremmest bør du som ejer af et hus med en aktiv skorsten mindst én gang om året få foretaget et rutinemæssigt tjek af denne – og dette arbejde bliver udført af en autoriseret skorstensfejer. Der ud over forestår din skorstensfejer diverse afprøvninger af dit fyrings anlæg, hvis du ikke er tilsluttet centralvarme eller benytter dig af varmepumpe og derfor varmer huset op ved hjælp af olie, pille eller gas fyr. Din skorstensfejer vil måle på fyrets yde evne, og på baggrund af disse målinger rådgive dig om hvorvidt du bør udskifte fyret, eller eventuelt skifte til en anden varmekilde.

Samtidig tester skorstensfejeren dit fyr for at konstatere om det stadig er sikkert at anvende. Det er stadig skorstensfejerens opgave at fjerne sod fra skorstenen og diverse røgkanaler, og rense din brændeovn eller pejs for sod og slagger. Skorstensfejeren foretager de lovpligtige brand præventive tilsyn af de til din skorsten relaterede anlæg, og varetager andre service relaterede aktiviteter, som vedrører skorsten og ildsted. Skal du have opført en skorsten med dertil hørende pejs, kamin eller brændeovn, skal du også have en skorstensfejer til at godkende alle dele.

Du kan finde din lokale skorstensfejer i Nordjylland på skorstensfejerflemming.dk