skimmelsvamptest

Find svamp i dit hjem med en skimmelsvamptest

Find svamp i dit hjem med en skimmelsvamptest

editorial

Når vinteren sætter ind, øges risikoen for fugt i kælderen og andre steder i boligen – og dermed får den irriterende og potentielt skadelige skimmelsvamp gode vækst betingelser.

Er skimmelsvamp farligt for mennesker?

Måske har du hørt advarsler imod skimmelsvamp i hjemmet. Dette er der rigtig god grund til. Du bør være opmærksom på, om det hjem lider under skimmelsvamp, især hvis der er børn i husstanden. Børn er nemlig særligt sårbare over for de allergener, som findes i sporerne fra skimmelsvamp.

Derfor skal du jævnligt tjekke din bolig for fugt, især omkring fundamentet og ved de såkaldte kuldebroer – det vil sige ydervægge, som måske ikke er tilstrækkeligt isolerede. Her kan forskellen i temperatur nemlig forårsage kondens. Og da skimmelsvamp trives bedst i fugtige omgivelser, vil en kuldebro give prima vækst muligheder for den farlige mug.

Problemet opstår når skimmelsvamp udskiller de sporer, ved hjælp af hvilke svampen spredes og formerer sig. Disse sporer er meget små, og kan ved indånding forårsage problemer især i luftvejene. Gener som hovedpine og udslæt kan dog også forekomme, og mange mennesker lever med varige men efter et skimmelsvamp angreb, selv om det er på års afstand.

Hvordan tester jeg for skimmelsvamp?

I mange tilfælde kan skimmelsvamp ses med det blotte øje, som udbrud eller plamager ikke ulig dem, som forekommer på muggent brød eller grøntsager. Men skimmelsvamp kan også forekomme skjult i vægge og lignende. Hvis du vil være helt sikker på at få stillet den rigtige diagnose, kan du få foretaget en grundig skimmelsvamptest. Ved en skimmelsvamp test er det sjældent nødvendigt at bore huller eller fjerne paneler, og derfor er testen ikke invasiv – men stadig utroligt dækkende og grundig. Når du bestiller en skimmelsvamptest gennem skimmelsvamptest.dk, medfølger rådgivning fra en ekspert vedrørende løsninger på problemet. Du kan læse mere om skimmelsvamp på skimmelsvamptest.dk