Flexleasing

Flexleasing: Vær opmærksom på restværdien

Flexleasing: Vær opmærksom på restværdien

editorial

Der er mange fordele ved at lease en bil gennem såkaldt flexleasing, men du skal være opmærksom på, at du forpligter dig til at købe bilen eller anvise en anden køber, når aftalen udløber – og derfor skal du være opmærksom på restværdien.

Flexleasing er en populær løsning hos mange bilentusiaster, og det gælder både for private og selvstændige erhvervsdrivende, og det skyldes de mange fordele, der følger med løsningen, fx: Lav førstegangsydelse, lav månedlig ydelse, lav registreringsafgift etc.

Vælger du at lease bil på denne måde, skal du dog være opmærksom på én ting: Du forpligter dig til at købe bilen ved aftalens ophør eller anvise en anden køber. Det er i sig selv ikke et stort problem, men det er vigtigt, at du sørger for, at den restværdi der skrives ind i kontrakten er realistisk. Alternativt risikerer du at tabe penge, når bilen skal sælges.

Hvad er restværdi?

Med restværdi taler vi om den pris, din leasede bil er værd ved leasingaftalens ophør. Eftersom du forpligter dig til at købe bilen (eller finde en anden der vil købe den), er det helt essentielt, at prisen bilen skal købes for er realistisk. Den fastsættes allerede ved indgåelsen af aftalen, og den udarbejdes på baggrund af bilens alder og det antal kilometer, du har tænkt dig at køre.

Det kan være svært at sætte en specifik pris på en bil tre år frem i tiden, men det er den risiko, du løber mod at få en lav månedlig ydelse på din luksusbil. Hvis du ikke kører længere end aftalt, er der da også gode chancer for, at prisen holder stik. Kører du langt mindre end aftalt, kan du endda risikere at tjene penge på salget – og det er da ikke at sige sgu til!

Vil du ikke selv købe bilen, når leasingperioden udløber, kan du overveje at finde et leasingselskab, der hjælper dig med at sælge den.