foredrag antiinflammatorisk kost

Foredrag om antiinflammatorisk kost ved erfaren kostvejleder

Foredrag om antiinflammatorisk kost ved erfaren kostvejleder

editorial

Føler du dig lidt sløv til hverdag, og har du let ved at udvikle infektioner som for eksempel forkølelse, lungebetændelse eller influenza? Så bør du overveje at kigge på dine daglige spisevaner og eventuelt omlægge til anti-inflammatorisk kost.

Hvad er anti-inflammatorisk kost?

anti-inflammatorisk kost er en betegnelse for en gruppe af fødevarer som anbefales på grund af deres anti-inflammatoriske egenskaber. Kort fortalt er mange fødevarer direkte befordrende for inflammatoriske tilstande i kroppen, hvilket kan være årsag til auto immune sygdomme. For eksempel er gigt, diabetes og tarm sygdomme så som Crohns formentlig forårsaget af kronisk inflammatoriske tilstande i systemet.

Er du allerede ramt af en sådan sygdom kan du mildne symptomer og skabe en bedre balance i dit system ved primært at få din næring gennem anti-inflammatorisk kost. Og ønsker du at undgå at udvikle en eller flere disse sygdomme samt en lang rækker andre dårligdomme kan du med fordel omlægge din kost profylaktisk hvorved du kan styrke kroppens balance og immunforsvar.

At lægge en anti-inflammatorisk kost plan betyder ikke nødvendigvis at man skal lide afsavn eller gå på en streng diæt. Det betyder blot at man i så vidt muligt omfang skal erstatte forarbejdede fødevarer og raffineret sukker med sundere råvarer. Når du spiser anti-inflammatorisk har du særligt fokus på de friske fødevarer så som grøntsager og bær, som ikke er forarbejdet og gerne er økologisk eller biodynamisk dyrket.

På den måde er du nemlig sikker på at få så mange af de vigtige fibre, vitaminer og øvrige nærings stoffer som overhovedet muligt. Fede fisk og enkeltumættede fedtsyrer, som du finder i diverse plante olier, sikrer at du får dækket dit daglige behov for Omega 3 og DHA. Og endelig er krydderurter og krydderier samt planter som gurkemeje, hvidløg og ingefær med til at rense ud og sænke inflammations niveauet i kroppen.

Du kan blive klogere med et anti-inflammatorisk kost foredrag ved Frede Damgaard – læs mere på frededamgaard.dk