Legetårn

Glæd ungerne – køb et smart legetårn til haven

Glæd ungerne – køb et smart legetårn til haven

editorial

De fleste børn sætter pris på udendørs leg og fysisk udfoldelse i diverse lege redskaber. Det er desuden meget sundt for børn at få lov at hoppe, klatre, gynge og rutsje.

Gennem denne form for leg udfordres børnenes evne til at holde balancen og koordinere deres bevægelse. Det betyder at motorikken udvikles sammen med den nødvendige kommunikation mellem hjerne og krop som sætter barnet i stand til at udvikle nye mønstre i tanke og handling.

Du styrker, med andre ord, dit barns evne til indlæring når du lader det lege og udfolde sig fysisk på dertil indrettede lege redskaber.

Spar turen til legepladsen – byg din egen i haven

Hvis du, i lighed med andre forældre, ikke just ser frem til den daglige tur til legepladsen kan du med fordel opføre en sådan hjemme i haven. Det er de færreste voksne som lige frem nyder den tid som skal tilbringes på en offentligt tilgængelig legeplads hvor der ofte er hyl og skrig og skrål fra de legende børn. Og en offentlig legeplads er faktisk ofte heller ikke det helt store hit hos ungerne.

Mange mindre børn føler sig intimideret af større og mere voldsomt legende børn, og foretrækker faktisk at lege på egen hånd eller i selskab af måske to til tre jævnaldrende kammerater. Er dette tilfældet for dit barn kan du overveje at opføre en legeplads hjemme i haven. Og er pladsen knap kan du med stor fordel investere i et legetårn.

Hvad er et legetårn?

Et legetårn er et lege redskab som integrerer flere andre redskaber – for eksempel gyngestativ, klatrestativ, legehus, tovbane og rutsjebane. Børnene elsker de smarte legetårne som giver plads og rum til mange forskellige typer leg og kreativ udfoldelse.

Hvis du vil vide mere om de forskellige typer legetårn kan du læse videre på husblog.dk