emalje

Gør badekarret lækkert igen med en ny emalje

Gør badekarret lækkert igen med en ny emalje

Er du en stor fan af wellness og luksus – men har du ikke råd til at besøge spa klinikker så ofte som du egentlig gerne ville? Så kan du tage et kig på dit badeværelse. Står der et badekar, kan dette med fordel anvendes som en lækker hjemmespa. Det er blot at fylde karret med varmt vand, tilsætte blødgørende salte og helsebringende olier, dæmpe lyset og tænde for lidt blid musik. Så kan du lægge dig i det varme og velduftende vand, og mærke afslapningen brede sig i din krop.

Mit badekar er gammelt og slidt – hvad gør jeg?

Dette fungere selvfølgelig kun hvis badekarret er nogenlunde indbydende. Er det plettet, ridset og præget af misfarvninger, er det hverken særlig lækkert eller hygiejnisk forsvarligt at tage bad deri. Men dette behøver dog ikke at betyde, at du skal skrotte eller udskifte badekarret. Det kan nemlig med overvejende sandsynlighed komme til at stå som nyt igen.

Reparation af badekar med ny emalje

Det kan faktisk godt lade sig gøre at reparere et badekar hvis emalje er slidt og grim. Dette gøres ved en proces som kaldes reemaljering eller maling af badekar. Metoden minder lidt og den som anvendes ved en autolakering. Badekarret slibes og renses, således at det er parat til at modtage den nye emalje.

Emaljen, som består af en blanding af akryl og uretan, sprøjtemales på badekarrets inderside i tynde lag. Selve proceduren tager mellem tre og fem timer afhængig af badekarrets størrelse og tilstand. Her efter skal emaljen have lov til at hærde i godt 24 timer, hvorpå badekarret er klar til at fungere som ramme om dine hyggelige hjemmespa sessioner i mange år fremover. Og så har du sparet en kæmpe udgift til udskiftning af dit gamle badekar.

Du kan altid få et stærkt tilbud på reparation af badekar hos ny-emalje.dk