Grafisk billedkunst

Grafisk billedkunst kan du også give dig i kast med

Grafisk billedkunst kan du også give dig i kast med

editorial

Mange af os mennesker i Danmark oplever lidt for meget den der Jantelov på os med, at vi ikke skal tro, at vi er noget, og nogle gange kan det da være smart at være lidt ydmyg og skabe noget for fællesskabets bedste vegne end at fremhæve sig selv.

Men andre gange ender man med at blive sådan en person, der så forpupper sig og aldrig udfolder sig og på den måde lærer sig selv bedre at kende, som i sidste ende er med til, at man kan føre samfundet videre, fordi man har rykket sig og kan bidrage med noget nyt til fællesskabet.

Selv hvis man ikke ligger inde med sådan en altruistisk tankegang, så skal der vel sådan set heller ikke være noget til hinder for, at man føler sig accepteret og god nok til at udfolde sig.

Faktisk er det sådan noget, som vi mennesker har gjort siden tidernes morgen, hvor vi blev selvbevidste: vi havde brug for at udtrykke os, og det har så forgrenet sig i mange retninger, om det er ved at kommunikere, fortælle historie eller – som vi vil ind på i denne artikel – skabe kunst.

For vi føler nogle gange automatisk, at vores bidrag til kunsten aldrig vil være godt nok, og at kunstverden er snobbet, eller man skulle have været et anerkendt navn for over 500 år siden for at gøre sig gældende.

Men så ser man også på kunsten som en lukket klub, og det er forkert.

Tænk sig, hvis du har et ønske om at skabe grafisk billedkunst i København. Så skal du da bare gøre det!

Det behøver jo ikke at være med tanke på, at du skal leve af det, eller du for den sags skyld vil udstille det.

Det kan simpelthen være et iboende behov fra din side om, at du gerne vil udfolde dig og udtrykke dig som menneske, så du lærer dig selv bedre at kende.