personlig pleje

Guide: Sådan kan du forebygge og behandle akne ar

Guide: Sådan kan du forebygge og behandle akne ar

editorial

Akne er en af de mest udbredte hudsygdomme verden over, også herhjemme. Langt de fleste kommer på et eller andet tidspunkt i deres liv til at kæmpe med bumser og uren hud.

Ikke alene er det ubehageligt, fordi det gør ondt. Det er også utroligt invaliderende, fordi det kan gå ud over ens udseende og give en lyst til at gemme sig væk.
Det gælder ikke mindst for de ar, der sommetider opstår efter svær akne. Det kan være alt fra ”huller” og buler i huden til små mørke pigmentpletter fra der, hvor bumserne har været.

Akne ar skyldes den måde, som huden heler på. De kan være svære at komme af med, men langt fra umulige.

Derfor kommer her vores bedste råd til behandling af ar fra akne.

Forskellige behandlinger til forskellige situationer

Hvordan dine ar skal behandles, kommer meget an på hvilken slags og hvor slemme de er. Hvis du i høj grad har akne ar, kan det godt betale sig at opsøge en professionel og få hjælp, fx ved hjælp af microneedling eller lignende behandlinger.

Dog er der også meget, man selv kan gøre. Selvom det er svært, skal man afholde sig fra at pille ved bumserne, når de er i udbrud.

Derudover er det utroligt vigtigt, at man bruger solcreme i ansigtet hver eneste dag, sådan at pletterne ikke bliver mørkere, og huden tager yderligere skade.

Vitamin C og niacinamid

Der findes en lang række produkter, som virker godt mod akne ar. To gode eksempler er et vitamin c serum samt niacinamid, som får huden til at virke flottere og mere ensartet.

Generelt kan det godt anbefales at lave sin research eller spørge om hjælp, fx hos ens hudbehandler, hos lægen eller i en butik som fx Matas.

Det vigtigste er ikke at miste modet, da langt de fleste akne ar sagtens kan behandles, så huden bliver flot og ensartet igen.