gulvafslibning holbæk

Gulvafslibning Holbæk? Find din gulvmand til jobbet

Gulvafslibning Holbæk? Find din gulvmand til jobbet

editorial

Har dit før så smukke trægulv med tiden forvandlet sig til en mosaik af pletter, skolder, nedtrådt skidt og støv samt misfarvninger fra solfalming? Så er det ved at være tid til en gulvafslibning, så dit gulv kan starte på en frisk. Læs med her:

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en procedure, hvorved de øverste 1 – 2 mm af gulvets overflade slibes bort. Herved fjernes alle overfladiske skrammer, ridser, skjolder og pletter samt misfarvninger fra sollys og almindeligt slid på skånsom vis. En professionel gulvmand vil kunne vurdere, præcis hvor meget eller lidt, der skal slibes af dit gulv, førend der opnås et smukt og ensartet resultat. Der er nemlig ingen grund til at slibe for meget af – jo mindre, man sliber af, des flere gulvafslibninger vil dit trægulv kunne holde til i fremtiden.

Da gulvafslibning er en langt mindre indgribende behandling end en gulvafhøvling, som typisk fjerner dobbelt så meget af overfladen, kan de fleste typer trægulv tåle en gulvafslibning. Og faktisk kan et slidt trægulv have stor gavn af at blive slebet og behandlet med plejende og beskyttende midler, hvis det er begyndt at blive træt og trist i overfladen.

Hvordan virker en gulvafslibning?

Som nævnt ovenfor, vil kun det aller øverste af overfladen blive slebet bort ved en gulvafslibning. Det foregår ved, at gulvmanden med sin maskine kører over gulvet, mens maskinens roterende slibeplade blidt eksfolierer gulvets overflade. En dygtig gulvmand kan, selv med den store maskine, komme helt ind i krogene og andre svært tilgængelige steder, og derved sikre dig et smukt og ensartet resultat.

Når selve slibearbejdet er bragt til ende, er gulvets overflade igen glat og lækker – fri for splinter, ridser, pletter og andre misfarvninger. Og træets fibre vil rejse sig, klar til at modtage den plejende efterbehandling, som din gulvmand vil påføre i et jævnt lag. Du kan få mere at vide om professionel gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-holbaek/