PTFE tape

Har du hørt om PTFE tape?

Har du hørt om PTFE tape?

editorial

Er du i gang med at renovere og/eller bygge nyt, er der ingen tvivl om, at du har været igennem mange forskellige processer. En af dem omhandler måske rørledninger og i så fald har du måske hørt om PTFE tape! Hvis ikke, så bør du læse mere her og blive klogere på, hvad PTFE tape er og hvad du kan bruge det til i din byggeproces.

 

image

 

Hvad er PTFE tape?

PTFE tape er en speciel type tape, der særligt bruges i byggeprocesser, der omhandler rørledninger. PTFE tape er modstandsdygtigt overfor høj varme, hvilket skyldes, at det er belagt med teflon. Du kender formentlig denne type belægning fra pander og gryder og du ved derfor også, at den kan holde til særdeles høje temperaturer uden at smelte. PTFE tape er derfor smart at bruge i renovationer, hvor der risikerer at blive meget varmt.

Hvad kan du bruge PTFE tape til?

Du ved, hvor vigtigt det er at tætne tingene, når du arbejder med rør. Men hvis røret har en skarp kant eller en uregelmæssig form, kan det være svært at forsegle det med traditionelle materialer som silikonefuge. Det er her, PTFE tape kommer til at være praktisk! Det forsegler tæt rundt om enhver overflade uden at efterlade rester eller klæbende rod. Det kan som tidligere nævnt holde til høje temperaturer uden at smelte, hvilket gør tapen endnu smartere. Det er også meget almindeligt at bruge PTFE tape ved samling af f.eks. skorstensforinger i rustfrit stål eller brændeovne. Det kan som udgangspunkt bruges i alle byggerier, hvor der er rør involveret.

Der er mange virksomheder og fagfolk, der anbefaler brugen af PTFE tape. Det skyldes, at det er nemt at anvende og det kan bruges til mange forskelligartede opgaver. PTFE tape giver nemlig en vandtæt og lufttæt forsegling til sammenføjning af forskellige overflader, hvilket sikrer et solidt resultat.