alkoholisme behandling

Hjælp din nærmeste til behandling for alkoholisme

Hjælp din nærmeste til behandling for alkoholisme

editorial

Hvis du lever i et forhold med en misbrugsramt person – for eksempel en alkoholiker – kender du sikkert alt til smerten, sorgen og skammen forbundet derved.

De fleste mennesker som lever i et kæresteforhold eller i et ægteskab med en alkoholiker, er dybt ulykkelige over situationen. Som tæt pårørende til en alkoholiker vil man ofte være rådvild og frustreret – og dette er bestemt ikke uden grund. Det er nemlig rigtig svært at forholde sig til et afhængigheds baseret misbrug, ikke mindst på grund af den ødelæggende effekt dette har – på individet såvel som på familien.

Få hjælp til din misbrugsramte pårørende – for hele familiens skyld

Det er vigtigt at du som den ansvarlige voksen er bevidst om din rolle. Det ses desværre ikke sjældent at partnere til misbrugsramte personer udvikler det der kaldes medmisbruger – eller enabler – adfærd. Som det fremgår af den engelske betegnelse er der her tale om en adfærd som gør det muligt for den misbrugsramte at fortsætte – og eskalere – sit misbrug.

Typiske elementer i medmisbruger adfærd er at finde på undskyldninger for den misbrugsramte over for eksempelvis arbejdsgiveren og kollegerne, når den han eller hun ikke er i stand til at komme på arbejde. Og i det hele taget vil en medmisbruger kæreste eller ægtefælle altid søge at få familien til at fremstå pletfri og harmonisk udadtil – også selv om den i virkeligheden er præget af utryghed og ikke fungerer ordentligt i hverdagen.

Kan du genkende dette scenarie er det vigtigt at du hurtigst muligt skifter spor. Medmisbruger adfærd hjælper nemlig hverken dig, din partner, eller eventuelle børn. Derfor bør du opsøge et misbrugscenter som kan hjælpe med såvel afvænning til din partner og terapi for resten af familien.

Du kan få såvel rådgivning som behandlings tilbud inklusive tilbagefaldsbehandling hos Behandlingscenter Søby Park – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk