transportbånd

Hvad består et transportbånd af?

Hvad består et transportbånd af?

editorial

Det vil tage alt for lang tid at skulle dissekere alle de forskellige typer af transportbånd, om det så er alt fra de rullende fortorve til dem, man finder i lufthavne til disse, man ser udenfor brugt i forbindelse med grus, jord og andet tung materiale til det, man finder indenfor ved pakkecentre.

Derfor vil vi for overblikkets skyld nøjes med det sidste eksempel, hvor man står ved et transportbånd indenfor og har at gøre med ting, man sender rundt og ud til folk.

Du kan jo forestille dig sådan et transportbånd i Aalborg, hvis det gør det lettere for dig at forholde dig til mere konkret.

Transportbåndet i sig selv er et bånd, der bevæger sig enten manuelt eller automatisk, hvor det sidste er det mest foretrukne, så man har ledige hænder til at ekspedere det, som der kommer løbende på båndet.

Man har sjældent en færdig opskrift på, hvor man kan købe et samlet transportbånd hende, da det ikke er ligesom et samlesæt, man køber som legetøj eller et møbel i en møbelbutik, da man her skal have del-elementerne, der skal passe til ens lokale eller lokaler og ikke omvendt.

Således kan et transportbånd være omfangsrigt eller småt alt efter, om det skal forgrene sig, køre op og ned og ind i andre lokaler, eller det bare plant fortsætter fra den ene ende af lokalet og videre ned til det næste.

Hvis det skal køre op og ned, så har man ofte skridsikkert underlag, så tingene på transportbåndet ikke falder ned eller ud til siden, hvor man ofte også har mindre bander, så tingene ikke falder ud over siden, men så man stadig kan nå det hele med hænderne.

Båndet kan være et rullebånd eller ruller, der drejer rundt; det hæfter sig også ofte ved, om dette transportbånd er manuelt eller automatisk i sin funktion.