skrædder

Hvad der kræves for at være en moderne skrædder

Hvad der kræves for at være en moderne skrædder

editorial

Overvejer du selv at gå ind i branchen med at være skrædder?

At være skrædder er et af de ældre erhverv, som stadig holder ved, mens andre er blevet udfaset eller blevet noget, som man køber som samlede produkter og ikke længere laver på bestilling, som man gjorde i gamle dage.

Og det er imponerende med tanke på, at man kan købe meget tøj billigt, og man kan endda få fint tøj også, som ikke koster alverden, når man ser på det i det samlede billede, og hvor længe man kan bruge det.

Men modsat at være garver, lave hestevogne, sko heste eller lave tønder til folk så er der mere prestige i – endnu – at kunne fremvise, at man bærer et skræddersyet styk tøj, om det så er et jakkesæt eller ej.

For det viser overskud fra en, at man gider sætte sig ind i at have noget tøj, der er lavet af de rette kvalitetsmaterialer, og så at man samtidig sørger for, at det passer til en helt perfekt og derved har et unikum af nogle beklædningsgenstande.

Alle mennesker skal jo bruge tøj, men nogle går mere op i det end andre, og det kan stadig bruges som et statussymbol.

Derfor eksisterer der stadig skræddere, og man kan også selv åbne ens eget skrædderi, og man kan ende med at blive skrædder på forskellige måder.

Nogle prøver sig frem, mens andre stiller sig i mere eller mindre officiel lære for at blive klog på, hvordan man tager mål, udvælger stoffer og sætter sig ind i kundernes behov.

For at være skrædder er i lige så høj grad et servicefag, hvor man vejleder kunden, som at man udfærdiger det korrekt stykke kluns til kunden.

Man kan være den bedste til at lave tøj fra bunden, men fanger man ikke, hvad kunden ønsker sig, så kan den evne være ligegyldig.