Alkoholiker

Hvad er en alkoholiker?

Hvad er en alkoholiker?

editorial

En alkoholiker er en person, som har mistet kontrollen over sit alkohol forbrug, og dermed har udviklet et decideret misbrug. Typisk vil en alkoholiker være afhængig af alkohol til et niveau, hvor han eller hun faktisk slet ikke kan fungere uden en vis funktions promille.

Funktions promillen angiver den mængde af alkohol, der skal være til stede i blodet, førend en alkoholiker kan gennemføre dagligdags gøremål. Det er således ikke usædvanligt, at en alkoholiker påbegynder dagen med at indtage et større kvantum alkohol.

Ofte er funktions promillen på et niveau, hvor en ikke alkoholiseret person ville være gået i brædderne for længst. Dette skyldes, at man som alkoholiker udvikler det, der kaldes tolerans, hvilket betyder, at man har brug for mere og mere alkohol over tid for at opnå den ønskede virkning.

Dette betyder dog ikke, at kroppen tåler alkohol bedre. Når en alkoholiker uden videre besvær bunder en flaske vodka, tager kroppen i lige så høj grad skade, som den ville gøre hvis vedkommende ikke var alkoholiker.

Hvordan hjælper man bedst en alkoholiker?

Når først misbruget har nået dette stadie, skal der professionel hjælp til, hvis en alkoholiker skal gøre sig forhåbninger om at komme til at føre en normal tilværelse igen. Derfor er det vigtigt, at du som pårørende hjælper din alkoholiserede ven, slægtning eller ægtefælle til den rette hjælp.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan alkoholikere modtage såvel afgiftning og afrusning som et opfølgende behandlings og terapi forløb, som har til formål at bygge den misbrugsramtes tilværelse op på ny. Behandlingen foregår med afsæt i den kendte Minnesota kur, som har en meget høj succes rate, når det handler om behandling af alkoholisme.

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Søby Park for rådgivning i forbindelse med den svære konfrontation og planlægning af et behandlingsforløb.

Læs mere, og kontakt centeret, på behandlingscentersoebypark.dk