reumatolog

Hvad er en reumatolog?

Hvad er en reumatolog?

editorial

En reumatolog er en læge som gennem yderligere uddannelse er kvalificeret inden for diagnosticering og behandling af gigt og andre sygdomme i led, muskler og knogler.

Der findes mere end hundrede forskellige gigt relaterede lidelser, her under slidgigt, reumatoid artritis (også kaldet leddegigt), lidelser i bevægeapparatet, osteoporose, urinsyregigt, myositis, fibromyalgi, senebetændelse og vaskulitis. Visse autoimmune sygdomme, såsom lupus og sklerodermi hidrører også fra gigt lidelser og inflammatoriske tilstande.

En reumatolog vil være den fagperson som er stærkest rustet til at diagnosticere og behandle denne type lidelser og dermed dulme patienternes smerte og ubehag derved.

Hvornår skal jeg gå til reumatolog?

Hvis du oplever kroniske eller hyppigt tilbagevendende smerter i led, muskler eller knogler bør du først og fremmest kontakte egen praktiserende læge. Han eller hun vil kunne vurdere om der er indikation for et besøg hos en reumatolog.

En læge vil, med de remedier han eller hun har til rådighed, ikke nødvendigvis kunne stille diagnosen på en reumatisk lidelse hvis denne er i de tidlige stadier.

En reumatolog vil vide hvad han eller hun skal kigge efter og samtidig have adgang til specialiseret udstyr til eksempelvis scanning af knogler og led, som kan give et retvisende billede af sygdommens udvikling og type. Det er vigtigt at du kommer hurtigt af sted til reumatolog, da de fleste gigt sygdomme responderer bedst på behandling i de tidlige stadier.

Hvor kan jeg gå til reumatolog i Farum?

Er du bosiddende i den nordøstlige del af Sjælland kan du med fordel vælge Reumatologi Klinikken i Værløse når du har behov for en udredning ved en dygtig reumatolog.

Hos Reumatologi Klinikken finder du speciallæge i reumatologi Pierre Schydlowsky som igennem en årrække har drevet klinikken og som har særligt speciale inden for behandling af led og bindevævssygdomme, akutte og kroniske skader i nakke, lænd, arme og ben samt kroniske smertetilstande i bevægeapparatet. Bestil tid på reumatologiklinikken.dk.