Sikkerhedsventiler

Hvilke sikkerhedsventiler findes der?

Hvilke sikkerhedsventiler findes der?

editorial

Ventiler er en af de ting, som er særligt brugt i procesindustrien. Med det menes der i de industrier, hvor man arbejder med flydende materialer, som skal være kørende i døgndrift. Her er ventiler nærmest en fast del af de rør, som materialer bl.a. flyder igennem. Ventiler har nemlig mange praktiske egenskaber, når man ønsker at kunne få pålidelig beskyttelse af ens rør.

Det kan være, at de er udsat for utroligt høje tryk, og at man derfor vil sikre rørene med bestemte ventiler, så materialerne ikke ryger andetsteds hen. Med ventiler har man nemlig mulighed for at give en utrolig stor tæthed fra rør til rør. Netop disse egenskaber er nogle, som sikkerhedsventiler har. 

Disse er nogle af de forskellige sikkerhedsventiler

Når det kommer til sikkerhedsventiler, så findes der naturligvis en række forskellige typer, alt efter hvilke materialer der skal løbe igennem og med hvor højt et tryk, det kommer med. 

Kort opsummeret så kommer her nogle af de forskellige sikkerhedsventiler, der findes: fjederbelastede sikkerhedsventiler, pilotstyrede sikkerhedsventiler, lavtryksikkerhedsventiler.

De fjederbelastede sikkerhedsventiler er særligt brugbare, når til generel trykbeskyttelse men også, hvis man ønsker god tætning og beskyttelse under ekstreme forhold.

De pilotstyrede sikkerhedsventiler er eksempelvis ideelle ved både flydende materialer og ved gas.

Lavtrykssikkerhedsventiler er et ideelt match, når det der skal ledes gennem et rør kommer med et lavt tryk. Her ønsker man især også ekstrem tæthed, så man er helt sikker på, at materialet bliver i røret.  

Hvis du ønsker at finde den helt rette sikkerhedsventil til din arbejdsplads, så findes der forskellige firmaer, som er specialiseret i netop disse løsninger. På den måde kan du også høre nærmere omkring, hvad der skal passe bedst ind hos dig i din virksomhed. Samtidig kan der også fås hjælp til ventilservice og ventildiagnostik, så ens produktion kan være godt kørende hele tiden.